Уеб Дизайн – Урок 7 – Как да направя сайт безплатно?

Точно попадение за направа (изработка)на сайт безплатно

Направих своя първи сайт напълно безплатно преди много години. Тогава използвах безплатен под домейн и безплатен хостинг на atspace.com. Името на домейна се формираше като моето-име.atspace.com. Нещо като jordan. atspace.com.Това беше семеен сайт с основна функция на албум, на който да качваме семейни снимки, домашно видео и любима музика, до които да имаме достъп, както ние от България, така и сина ни от Калифорния.

Днес можете да споделяте всичко това в социалните мрежи, например Фейсбук. Можете да съхранявате снимките си в Picasa Web Albums и да ги споделяте, с когото поискате. За вашето видео  са много удобни YouTube и Vbox7. Съществуват много подобни възможности и е добре да ги използвате, защото дори и някое ваше устройство да се повреди, документите ви ще бъдат на сигурно място.

В същото време многобройни сайтове предлагат безплатна комбинирана услуга, съдържаща под домейн, хостинг и софтуер (програми) за изработка на сайтове. Например, можете само след няколко минути да имате безплатни хостинг, под домейн, "Строител на Сайтове"  и други екстри, ако отидетена нашия Европейски Електронен Магазин Домейн-Хостинг-Сайт.

Строител на сайтове – Soholaunch

Там ще откриете и ZackyTools Installer- безплатен инсталатор на софтуерни приложения, който получавате с всеки хостинг план.

ZackyTools Installer - безплатен инсталатор софтуерни приложения.

Той включва над 50 популярни софтуерни приложения за направа на сайтове. Не всички скриптове са активни в безплатния хостинг план, но можете с няколко клика да активирате Joomla или WordPress, което е напълно достатъчно за направа дори на професионален уеб сайт.

Междувременно може да видите и други предложения. Ще ви насоча към някои от тях, а вие сами можете да откриете още много други:  

Google sites - едно добро място за направа на личен, семеен, училищен или друг интранет сайт. Ако нямате собствен домейн и не ползвате Google Apps (виж по-долу), вашия домейн ще бъде от вида https://sites.google.com/site/име-на-вашия-сайт/.
• Ако предпочитате сайта ви да бъде структуриран като блог, ви препоръчвам Blogger на Гугъл или Glog на dir.bg, или Blog.bg.
• Форум можете да създадете във Pro Forums.
XWIX – още възможности да направите вашия сайт безплатно. Можете да изработите и безплатен флаш сайт.

Както става ясно, има десетки възможности да си направите напълно безплатен сайт, ползвайки безплатен хостинг, домейн и софтуер (програми) за направа на сайтове. Ако искате, обаче да имате истински качествен, динамичен и с неограничени възможности за развитие и SEO оптимизация сайт, аз ви препоръчвам да използвате някоя от популярните системи за управление на съдържанието CMS. Ние смятаме, че най-разпространена и с най-многобройни допълнителни приложения е Джумла. За това нашите уроци и нашето обучение е съсредоточено предимно върху нея. Може разбира се да разгледате и другите безплатни CMS, за да направите своя избор. Ще ви насоча към още някой, които са особено популярни:

Drupal - платформа с отворен код за управление на съдържанието, захранваща милиони уеб сайтове и приложения. Тя е построена и се използва и поддържа от активна и разнообразна общност от хора по целия свят.
phpWebSite - осигурява пълна система за управление на съдържанието на уеб сайт. Уеб-базираната администрация дава възможност за лесна поддръжка на интерактивни приложения.
WordPress – уеб базиран софтуер, подходящ за изработка красиви сайтове и блогове. Той е избран от 60 милиона потребители по света.
osСommerce - е привлякла една разрастваща се общност, която се състои от над 264 100 собственици на магазини, предприемачи, доставчици на услуги, и ентусиасти, които се подкрепят и работят един с друг в техния онлайн бизнес.

Можете напълно безплатно да направите вашия сайт и като използвате CMS, но аз бих ви препоръчал поне домейна да си изберете и закупите още от начало, за да може самото име на домейна да се включи в SEO оптимизацията. По-късно преместването на сайта върху друг домейн и хостинг, може да ви създаде значителни проблеми, а много трудно ще добиете висок рейтинг, ако името на домейна ви е sites.google.com/site/име-на-вашия-сайт/. По този начин вие по-скоро ще повишавате рейтинга на Гугъл, а и не знам, как ще съобщите това име по телефона на приятелите си. Безплатния домейн, който ние предлагаме, като премия при закупуването на сайт е напълно пълноценен, избран за вас домейн, а не под домейн (събдомейн), както обикновено е в другите безплатни предложения. Накрая, ако искате да спестите много време и нерви, вземете от нас Безплатен сайт, като закупите хостинг и домейн. По този начин си осигурявате добро домейн име и поддръжка на хостинга, домейна и сайта.

ВИЖТЕ ВСИЧКИ ПАРАМЕТРИ НА ПРЕДЛАГАНИТЕ ХОСТИНГ ПЛАНОВЕ !

От 26 Юли 2012 г. бяха увеличени неколкократно параметрите на предлаганите от нас Супер Хостинг планове.

Печелете от вашия трафик и печелете една от най-високите разплащателни комисионни в индустрията. Направете един прекрасен сайт, позиционирайте го добре в търсачките и печелете от него. Това е напълно възможно. Създайте своя онлайн магазин. Ако не знаете какво да продавате, използвайте различни партньорски програми и препродавайте чужди стоки и услуги. Други предложения за печелене на пари в интернет можете да разгледате в сайта Надомно. Използвайте добре позиционирания сайт за реклами. Аз лично печеля между другото по няколко стотин долара годишно от Google AdSense. Много добро предложение е продажбата на хостинг услуги и развитието на Риселър Хостинг Бизнес. Можете да печелите добре в интернет и с нашата Партньорска програма.

Облачен хостинг (Облачни технологии). Това е бъдещето на информационните технологии, но вие можете да опитате и сега да ги използвате, за да създадете вашия добър сайт. Например:

Ще бъда доволен, ако съм успял поне малко да ви ориентирам, къде да търсите информация за правенето на безплатни и евтини сайтове. Желая ви успех!

<< Начало

Ако закупите домейн и хостинг от нас, вие получавате безплатен сайт. Общата цена на домейна и хостинга е 90.00 лв. и включва обслужването и поддръжката на хостинга, домейна и сайта за една година.

Ако закупите сайт от нас, получавате безплатно домейн и хостинг за една година и безплатна поддръжка на домейна и хостинга за една година и три месеца поддръжка за сайта.

 

Books!

Вашата количка

количката е празна
Saturday the 25th. Affiliate Network Reviews. © Сайтове, ЕТ „777 – Йордан Йорданов”
Copyright 2012

©