Евтини и безплатни, но качествени сайтове

Уеб Дизайн – Урок 5 – Създаване на Менюта и Връзки

 

Менюто е модул съдържащ връзки към съдържание (статии и др.), компоненти, модули и добавки в сайта или във външен сайт. Ново меню можете да създадете от екрана „Менюта”, който се отваря при кликване на иконата „Менюта” в контролния панел:

 Създаване на Менюта

 Можете използвате бутоните „Копирай”, „Изтриване”, „Редакция” и „Добавяне”. На първо време аз ви съветвам да редактирате съществуващите менюта, като при нужда им променяте имената, добавяте свои връзки или редактирате съществуващите. За редакция на съществуващо меню, изберете името на менюто, например „Главно Меню” от падащото меню на главното меню „Менюта”

Падащо меню

Появява се екран за редакция на връзките в избраното меню, в случая „Главно Меню”:

Редакция Главно Меню

Можем да определим началната връзка на сайта, можем да спираме и пускаме, да местим, копираме, изтриване, редактираме и добавяме връзки. При кликване на бутона „Добавяне”, се отваря екран за определяне вида на връзката: 

Определяне вида на връзката

Ние ще създадем връзка към статията „Изработка на сайт”, която създадохме в Урок 1. и подредихме на Началната страница в Урок 2., на която създадохме секция и категория в Урок 3. и добавихме снимки в Урок 4. Ще изберем вид „Стандартен изглед на статия”, след което се отваря Формуляр за създаване и редактиране на връзка в меню: 

Редакция на връзка

В лявата част на екрана Въвеждаме последователно:

  • Заглавие: Изработка на сайт
  • Име в адрес: izrabotka
  • Показване: Главно меню
  • Параметри: Горе
  • Статус: Да
  • Ниво за достъп: Публичен
  • Отваряне в: Същия прозорец с навигация

В дясната част на екрана зъдължително трябва да изберем статията, към която е връзката:

Връзка към статия

Накрая кликваме на бутона "Запис" и връзката е създадена:

Главно меню

Така създадохме връзка в Главното меню, която ще отваря статията „Изработка на сайт” в централната част на сайта. Важно е да знаете че на всяко меню, съответства модул от секцията Модули на сайта. За управлението на модулите ще говорим в следващия "Урок 6."

Можете да упражнявате наученото от нашите уроци на действащ административен панел. Първо се регистрирайте, следвайки връзката по-долу. След това ние ще ви дадем администраторски права и ще ви изпратим съобщение, за вход в административния панел, където можете да създавате вашата статия, начална страница, секция и категория, меню и модул. Регистрирайте се!

ВИЖТЕ ВСИЧКИ ПАРАМЕТРИ НА ПРЕДЛАГАНИТЕ ХОСТИНГ ПЛАНОВЕ !

От 26 Юли 2012 г. бяха увеличени неколкократно параметрите на предлаганите от нас Супер Хостинг планове. Печелете с нас в интернет - Партньорска програма.

Или можете да се възползвате от нашето безплатно обучение и да инсталирате сами онлайн вашия Джумла сайт!

<< Начало 

Ако закупите домейн и хостинг от нас, вие получавате безплатен сайт. Общата цена на домейна и хостинга е 90.00 лв. и включва обслужването и поддръжката на хостинга, домейна и сайта за една година.

Ако закупите сайт от нас, получавате безплатно домейн и хостинг за една година и безплатна поддръжка на домейна и хостинга за една година и три месеца поддръжка за сайта.

 

Monday the 27th. Affiliate Network Reviews. © Сайтове, ЕТ „777 – Йордан Йорданов”
Copyright 2012

©