Евтини и безплатни, но качествени сайтове

Уеб Дизайн – Урок 4 – Качване на снимки и други файлове

 

Ако към сайта нямате добавен софтуер за специализиран албум, можете да качвате снимки и други файлове по три начина. Първо можете да използвате функцията „Медия” на контролния панел (Урок 1.). Отваря се следния работен екран:

 Медия

Виждаме съдържанието на главната папка „images”. Можем да разгледаме файловете в „Детайлен преглед” и да изтрием излишните. Можем да създадем нова папка чрез бутона „Създаване на папка”. В долната част на екрана е полето за качване на файлове. Чрез кликване на бутона „Browse” отваряме екран за избор на файл от собствения компютър. След избор на файла, кликваме бутона „Качване” и избрания фаил се качва в папката, която сме отворили.

Два други инструмента за качване на файл, можем да открием във Формуляра за добавяне и редактиране на статия. Първия от тях е бутона „Insert/Edit image” в редактора над полето за въвеждане на съдържание:

 Формуляр за статия

Другият е бутона „Изображение” под полето за въвеждане на съдържание:

Формуляр за статия

И двата бутона отварят Екрани с двойна функция:

Качване и публикуване на снимки

Можете да изберете изображение или друг файл от папките на вашия сайт и да го публикувате в статията, която създавате или редактирате. Преди публикуването, можете да въведете описание и заглавие на изображението. Можете също така да качите файл от своя компютър на папка в сайта и след това да го публикувате.

Отново ще отбележим, че връзките на иконите от Контролния панел се дублират от връзки на падащите менюта от главното меню на панела. Когато добиете опит, ще използвате връзките по най-удобния за определен момент начин. Сега ви препоръчвам да усвоите добре настоящете уроци: „Урок 1. Създаване на статия.”, „Урок 2. Създаване на Начална страница.”, „Урок 3. Създаване на секция и категория.”, настоящия урок „Урок 4. Качване на снимки и файлове.”, "Урок 5. Създаване на менюта и връзки." и "Урок 6. Управление на приложения."

Можете да упражнявате наученото от нашите уроци на действащ административен панел. Първо се регистрирайте, следвайки връзката по-долу. След това ние ще ви дадем администраторски права и ще ви изпратим съобщение, за вход в административния панел, където можете да създавате вашата статия, начална страница, секция и категория, меню и модул. Регистрирайте се!

Преди да започнете, да въвеждате съдържание, трябва да изберете домейн, хостинг, стил, основен пакет и да вземете вашия сайт. ВИЖТЕ ВСИЧКИ ПАРАМЕТРИ НА ПРЕДЛАГАНИТЕ ХОСТИНГ ПЛАНОВЕ !

От 26 Юли 2012 г. бяха увеличени неколкократно параметрите на предлаганите от нас Супер Хостинг планове. Печелете с нас в интернет - Партньорска програма.

Или можете да се възползвате от нашето безплатно обучение и да инсталирате сами онлайн вашия Джумла сайт!

<< Начало 

Ако закупите домейн и хостинг от нас, вие получавате безплатен сайт. Общата цена на домейна и хостинга е 90.00 лв. и включва обслужването и поддръжката на хостинга, домейна и сайта за една година.

Ако закупите сайт от нас, получавате безплатно домейн и хостинг за една година и безплатна поддръжка на домейна и хостинга за една година и три месеца поддръжка за сайта.

 

Monday the 20th. Affiliate Network Reviews. © Сайтове, ЕТ „777 – Йордан Йорданов”
Copyright 2012

©