Уеб Дизайн – Безплатно обучение за направа на Безплатен сайт.

Ще продължим нашето обучение по изработка (направа) на сайт, с връщане към началото. В предишните безплатни уроци по уеб дизайн, ви насочихме, как да създавате и редактирате съдържание на сайт, при наличие на инсталирана Система за управление на съдържание  (CMS). Такава система можете да получите с някой от нашите Евтини или Безплатни сайтове. Няколко клика с мишката са достатъчни, за да инсталирате CMS на повечето от, предлаганите от нас, хостинг планове. Можете и сами да качите, инсталирате и настроите CMS (напремер Джумла) на всеки хостинг план, който разполага с Apache, php и MySQL. Уроците от настоящия раздел могат да ви помогнат да направите това.

Уеб Дизайн – Урок 7 – Как да направя сайт безплатно?

Точно попадение за направа (изработка)на сайт безплатно

Направих своя първи сайт напълно безплатно преди много години. Тогава използвах безплатен под домейн и безплатен хостинг на atspace.com. Името на домейна се формираше като моето-име.atspace.com. Нещо като jordan. atspace.com.Това беше семеен сайт с основна функция на албум, на който да качваме семейни снимки, домашно видео и любима музика, до които да имаме достъп, както ние от България, така и сина ни от Калифорния.

Днес можете да споделяте всичко това в социалните мрежи, например Фейсбук. Можете да съхранявате снимките си в Picasa Web Albums и да ги споделяте, с когото поискате. За вашето видео  са много удобни YouTube и Vbox7. Съществуват много подобни възможности и е добре да ги използвате, защото дори и някое ваше устройство да се повреди, документите ви ще бъдат на сигурно място.

В същото време многобройни сайтове предлагат безплатна комбинирана услуга, съдържаща под домейн, хостинг и софтуер (програми) за изработка на сайтове. Например, можете само след няколко минути да имате безплатни хостинг, под домейн, "Строител на Сайтове"  и други екстри, ако отидетена нашия Европейски Електронен Магазин Домейн-Хостинг-Сайт.

Строител на сайтове – Soholaunch

Прочети още: Уеб Дизайн – Урок 7 – Как да направя сайт безплатно?

Уеб Дизайн – Урок 8 – Инсталиране на Джумла за направа на сайт.

Необходимо е първо да сте избрали добро име на Домейн и DNS сървърите да са насочени към избрания от вас Хостинг. За инсталиране на Джумла ви е необходим хостинг, който разполага с Apache сървър, PHP – версия 4.3.10 или по нова, MySQL и phpMyAdmin. Домейните и Хостинг плановете, които ние предлагаме, са напълно подходящи за целта.
След като сте осигурили хостинг и домейн, можете да свалите инсталационен пакет на Joomla 1.5.26 или Joomla 2.5.х от нашия сайт.  Разархивирайте пакета на вашия компютър и качете папките и файловете на главната директория на вашия сайт в сървъра на хостинга. Можете да направите това, като използвате Файловия мениджър от Контролния панел на хоста или чрез програма за FTP трансфер. Препоръчваме ви използването на безплатната програма FileZilla Client. Необходимо е още да създадете MySQL база данни от контролния панел. Малко по-късно ще ви трябват потребителско име, парола и име на базата данни.

След качване на файловете и създаването на базата, напишете в адресната лента на вашия Браузър - http://www.вашия-сайт.com/ и ще се появи инсталационния панел на Джумла, на български език по подразбиране:

Инсталационен панел на Джумла

Прочети още: Уеб Дизайн – Урок 8 – Инсталиране на Джумла за направа на сайт.

Уеб Дизайн – Урок 9 – Настройки на сайт от контролния панел.

Меню НастройкиКонтролния панел на Джумла съдържа някой важни „Общи настройки”, които е добре да се направят, веднага след инсталацията. Кликваме върху иконата настройки от контролния панел (Урок 1) и се появява екрана Общи настройки:

 Панел Общи настройки от администрацията на Джумла

Прочети още: Уеб Дизайн – Урок 9 – Настройки на сайт от контролния панел.

Books!

Вашата количка

количката е празна
Friday the 26th. Affiliate Network Reviews. © Сайтове, ЕТ „777 – Йордан Йорданов”
Copyright 2012

©