Уеб Дизайн – Безплатно обучение за направа на Безплатен сайт.

Уеб Дизайн – Урок 8 – Инсталиране на Джумла за направа на сайт.

Необходимо е първо да сте избрали добро име на Домейн и DNS сървърите да са насочени към избрания от вас Хостинг. За инсталиране на Джумла ви е необходим хостинг, който разполага с Apache сървър, PHP – версия 4.3.10 или по нова, MySQL и phpMyAdmin. Домейните и Хостинг плановете, които ние предлагаме, са напълно подходящи за целта.
След като сте осигурили хостинг и домейн, можете да свалите инсталационен пакет на Joomla 1.5.26 или Joomla 2.5.х от нашия сайт.  Разархивирайте пакета на вашия компютър и качете папките и файловете на главната директория на вашия сайт в сървъра на хостинга. Можете да направите това, като използвате Файловия мениджър от Контролния панел на хоста или чрез програма за FTP трансфер. Препоръчваме ви използването на безплатната програма FileZilla Client. Необходимо е още да създадете MySQL база данни от контролния панел. Малко по-късно ще ви трябват потребителско име, парола и име на базата данни.

След качване на файловете и създаването на базата, напишете в адресната лента на вашия Браузър - http://www.вашия-сайт.com/ и ще се появи инсталационния панел на Джумла, на български език по подразбиране:

Инсталационен панел на Джумла

 

От тук може да изберете друг език за инсталиране или да продължите „Напред”:

Инсталационен панел - проверка на настройки

Инсталацията на Джумла проверява състоянието на вашия сървър. Първата група представляват задължителни изисквания. Ако някое от тях, не съответства и е оцветено в червено, възможно е инсталацията да се провали. Вероятно ще трябва да обсъдите това с администраторите на хостинга. Втората група са препоръчителни настройки. Дори и някой от тях да не съответства, Джумла ще работи, но е възможно нейните функции да са ограничени.

Лицензът на Джумла – GNU GENERAL PUBLIC LICENSE

На следващия екран е представен лицензът на Джумла – GNU GENERAL PUBLIC LICENSE, който определя правилата за нейното използване. Можете информативно да се запознаете с тях.  Продължаваме „Напред” и влизаме в „Настройки на базата данни”:

Настройки на базата данни

Тук трябва да въведете:
• Изберете вид на базата - Това най-вероятно е 'mysql';
• Адрес на сървъра -  Това обикновено е 'localhost';
• Потребителско име – Името, което си избрахте при създаването на базата данни;
• Парола – Паролата, която съобщихте при създаването на базата данни;
• Име на базата данни – Името, което определихте при създаването на базата данни.
По-надолу трябва да определите, как да постъпи системата със старите таблици и каква наставка да използва. Ако не знаете, какво да правите, оставете тези неща по подразбиране.

FTP Настройки

На този етап оставете FTP настройките по подразбиране. Продължаваме „Напред” и влизаме в „Основни настройки”:

Основни настройки

В този панел въвеждаме:

  • Името, което сме избрали за сайта. По-късно можем да го променим.
  • Валиден имейл адрес, който ще бъде използван от администратора на сайта.
  • Парола за вход в Административния панел.

По-долу имаме възможност да въведем данни за сайта. Ако сме начинаещи, както се предполага, е добре да въведем „Примерни данни”, за да разберем, как е структуриран сайта. Продължаваме напред и виждаме, че инсталацията е преминала успешно!

Финален екран на Инсталационния панел

От нас се изисква да преименуваме или изтрием инсталационната папка. Това можем да направим, чрез Файловия мениджър на Контролния панел на хоста или чрез нашата програма за FTP потребител. След елиминирането на инсталационната папка, можем да видим новия сайт:

Сайт Джумла

Поздравления! Завършихте първата си онлайн инсталация на Джумла! Сега можете да настроите вашия сайт и да използвате нашите безплатни уроци, за да създавате или редактирате съдържанието на новия сайт. Можете да промените началната страница, секциите и категориите, да качите снимики и други файлове, да промените менюта и връзки или структурата и разположението на компоненти и модули. Желаем ви успех! 

ВИЖТЕ ВСИЧКИ ПАРАМЕТРИ НА ПРЕДЛАГАНИТЕ ХОСТИНГ ПЛАНОВЕ !

От 26 Юли 2012 г. бяха увеличени неколкократно параметрите на предлаганите от нас Супер Хостинг планове. Печелете с нас в интернет - Партньорска програма.

Може да изберете и нашите безплатни сайтове!

В следващия урок четете: Основни настройки на сайт, изработен с Джумла.

<< Начало 

Books!

Вашата количка

количката е празна
Saturday the 25th. Affiliate Network Reviews. © Сайтове, ЕТ „777 – Йордан Йорданов”
Copyright 2012

©