Уеб Дизайн - Безплатни уроци за изработка на сайт.

Как да направя сайт? Освен, ако не сте специалисти по HTML, но тогава едва ли ще четете това, за да си направите сайт е необходимо първо да разполагате с, инсталирана на вашия хостинг и свързана с вашия домейн, система за управление на съдържанието (CMS). Ние ви препоръчваме Joomla 1.5 или Joomla 2.5. От нашия сайт можете да си свалите последните версии на тези системи и да ги инсталирате (Урок 8). Можете също така да вземете някой от нашите хостинг планове и с няколко клика да активирате някоя от наличните там CMS. Вижте и Урок 7 – Как да направя сайт безплатно? Друга възможност е да вземете някой от нашите Безплатен, Евтин, Основен или някой друг от нашите сайтове и да продължите да ги развивате. След като разполагате с инсталирана в интернет пространството CMS, следвайте нашите безплатни уроци, за да създавате и развивате съдържанието на вашия сайт.

Уеб Дизайн – Урок 1 – Създаване на статия

 

При изработката на сайт, а и след това е необходимо той да се изпълни със съдържание. Съдържанието трябва често да се променя и допълва, за да се поддържа висок рейтинга на сайта в търсачките. В този урок ще ви помогнем да се научите, как се прави това.

1. Създаване на статия, чрез Административния панел на вашия сайт.

Влизането в административния панел, може да стане по два начина, след въвеждане на адрес: „http://вашия домейн/administrator” в адресната лента на браузъра или след избор на „Административен панел” в Потребителското меню на сайта. Имайте предвид, че Потребителското меню е видно само за идентифицирани, регистрирани потребители на сайта. След изпълнение на горното се появява екрана за Вход в администрацията:

Прочети още: Уеб Дизайн – Урок 1 – Създаване на статия

Уеб Дизайн – Урок 2 – Създаване на Начална страница

 

Следващата икона от Контролния панел (виж. Урок 1) на Администрацията - „Начална страница” (FrontPage) – показва, кой статии ще участват в началната страница на сайта:

Начална Страница

Прочети още: Уеб Дизайн – Урок 2 – Създаване на Начална страница

Уеб Дизайн – Урок 3 – Създаване на Секция и Категория

 

В Урок 1 отбелязахме, че при създаване на статия е необходимо да се определят секция и категория. Статиите се групират по категории, а категориите от своя страна в секции. За да създадем нова секция, кликваме по четвъртата икона в контролния панел (Урок 1) „Секции”. Отваря се таблицата на секциите:

Секции

Прочети още: Уеб Дизайн – Урок 3 – Създаване на Секция и Категория

Уеб Дизайн – Урок 4 – Качване на снимки и други файлове

 

Ако към сайта нямате добавен софтуер за специализиран албум, можете да качвате снимки и други файлове по три начина. Първо можете да използвате функцията „Медия” на контролния панел (Урок 1.). Отваря се следния работен екран:

Прочети още: Уеб Дизайн – Урок 4 – Качване на снимки и други файлове

Books!

Вашата количка

количката е празна
Saturday the 25th. Affiliate Network Reviews. © Сайтове, ЕТ „777 – Йордан Йорданов”
Copyright 2012

©