Уеб Дизайн - Безплатни уроци за изработка на сайт.

Уеб Дизайн – Урок 1 – Създаване на статия

 

При изработката на сайт, а и след това е необходимо той да се изпълни със съдържание. Съдържанието трябва често да се променя и допълва, за да се поддържа висок рейтинга на сайта в търсачките. В този урок ще ви помогнем да се научите, как се прави това.

1. Създаване на статия, чрез Административния панел на вашия сайт.

Влизането в административния панел, може да стане по два начина, след въвеждане на адрес: „http://вашия домейн/administrator” в адресната лента на браузъра или след избор на „Административен панел” в Потребителското меню на сайта. Имайте предвид, че Потребителското меню е видно само за идентифицирани, регистрирани потребители на сайта. След изпълнение на горното се появява екрана за Вход в администрацията:

  

Въвеждате потребителското си име и парола и влизате в Контролния панел на административната част:

Контролен панел

 

Кликвате по първата икона „Нова статия” и отваряте формуляра за създаване на статии:

 Формуляр за статия 

Въвеждате последователно:

  • Заглавие. Например: „Изработка на сайт”.
  • Име в адрес. Например: „izrabotka-sait”.
  • Статус (публикуване). Изберете: да или не.
  • Начало (публикуване в началната страница). Изберете: да или не. (Урок 2)
  • Секция и категория. Изберете от падащите менюта. Ако съществуващите секции и категории не отговарят на съдържанието на статията, трябва да създадете нови (Урок 3). Може да изберете временни секция и категория до въвеждането на нужните, но статията няма да се запише без секция и категория.
  • Изложение (основно съдържание).

Изложението може да съдържа текст, изображения, видео, аудио или други мултимедийни файлове. Можете да създадете връзки към друго съдържание в сайта или към външен сайт. Можете да приложите файлове за сваляне (Урок 4):

 Формуляр със съдържание

След въвеждане на съдържанието, преминавате към дясната колона на формуляра за създаване на статии: 

Формуляр - дясна колона

Въвеждате последователно:
"Параметри на статията" - автор, псевдоним, дата на създаване и пр.
Извършвате настройка на "Параметри разширени" по ваш избор.
Най-важно е въвеждането на "Мета данните" – Мета описание и Ключови Думи. По-добре е това да се извършва от специалист по SEO оптимизация, но ако решите да го направите вие, то имайте предвид следното:
"Мета описанието" трябва да бъде кратко (максимално 155 знака) и да съдържа важни ключови думи.
"Ключовите думи" трябва да се подбират измежду често употребяваните в Гугъл за търсене. За целта е удобно да се използва инструмента за ключови думи на Гугъл.
След като приключите с настройките и въвеждането на данните, трябва да кликнете върху бутона „Запис” в горната част на дясната колона.

Така вие вече създадохте първата си статия.

2. Създаване на статия, чрез Потребителската част на вашия сайт. 

Когато се идентифицирате с Име и Парола в Потребителската част на сайта, вие виждате Потребителското меню. Избирайки „Публикувайте статията”, вие отваряте следния формуляр за създаване на статия:

Формуляр в потребителската част

Тук можете да създавате статия по същия начин, както в Административния панел, с тази разлика, че обциите, заложени в дясната колона там, тук са разположени хоризонтално под основния панел:

Формуляр в потребителската част 

3. Допълване, редакция, спиране, преместване в архив и изтриване на статия.

Често са налага съществуваща в сайта статия да се допълва, редактира, да се спира публикуването й, да се премества в архив или да се изтрива. В този случай избираме втората икона от контролния панел – „Статии”. Отваря се следната таблица:

Екран Статии

Ако изберем статия и кликнем бутона "Редакция", се отваря статията в познатия ни формуляр от "Нова статия", като ни дава възможност да я допълваме и редактираме. Можем да използваме бутоните "Спиране", "Премесване", "Архивиране" и "Изтрий". Можем още да пускаме спрените, да разархивираме и да копираме статии.

В следващите уроци очаквайте създаване на начална страница, секции и категории, добавяне на изображения, създаване на менюта и връзки и упрвление на приложения.

Можете да упражнявате наученото от нашите уроци на действащ административен панел. Първо се регистрирайте, следвайки връзката по-долу. След това ние ще ви дадем администраторски права и ще ви изпратим съобщение, за вход в административния панел, където можете да създавате вашата статия, начална страница, секция и категория, меню и модул. Регистрирайте се!

Преди да започнете, да въвеждате съдържание, трябва да изберете домейн, хостинг, стил, основен пакет и да вземете вашия сайт. ВИЖТЕ ВСИЧКИ ПАРАМЕТРИ НА ПРЕДЛАГАНИТЕ ХОСТИНГ ПЛАНОВЕ !

От 26 Юли 2012 г. бяха увеличени неколкократно параметрите на предлаганите от нас Супер Хостинг планове. Печелете с нас в интернет - Партньорска програма.

Или можете да се възползвате от нашето безплатно обучение и да инсталирате сами онлайн вашия Джумла сайт!

<< Начало 

Books!

Вашата количка

количката е празна
Saturday the 25th. Affiliate Network Reviews. © Сайтове, ЕТ „777 – Йордан Йорданов”
Copyright 2012

©