Уеб Дизайн - Безплатни уроци за изработка на сайт.

Уеб Дизайн – Урок 3 – Създаване на Секция и Категория

 

В Урок 1 отбелязахме, че при създаване на статия е необходимо да се определят секция и категория. Статиите се групират по категории, а категориите от своя страна в секции. За да създадем нова секция, кликваме по четвъртата икона в контролния панел (Урок 1) „Секции”. Отваря се таблицата на секциите:

Секции

След като изберете секция можете да използвате бутоните „Редакция”, „Изтриване”, „Спиране”, „Пускане” или „Копирай”. За създаване на нова секция, използвайте бутона „Добавяне”. Отваря се формулярът за създаване на нова секция:

Формуляр секция

 

Въвеждаме последователно Заглавие, Име в адрес, Статус. По желание можем да добавим описание и снимка.
За да създадем нова категория, кликваме по петата икона в контролния панел „Категории”. Отваря се таблицата на категориите:

Категории

Тук се предлагат същите опции като в таблицата на секциите. За създаване на нова категория, използвайте бутона „Добавяне”. Отваря се формулярът за създаване на нова категория:

 Формуляр за категории

Въвеждаме последователно Заглавие, Име в адрес, Статус. По желание можем да добавим описание и снимка.

Трябва да отбележим, че връзките на иконите от Контролния панел се дублират от връзки на падащите менюта от главното меню на панела. Когато добиете опит, ще използвате връзките по най-удобния за определен момент начин. Сега ви препоръчвам да усвоите добре първите уроци: „Урок 1. Създаване на статия.”, „Урок 2. Създаване на Начална страница.”, настоящия урок „Създаване на секция и категория”, „Урок 4. Качване на снимки и файлове.”, "Урок 5. Създаване на менюта и връзки." и "Урок 6. Управление на приложения."

Можете да упражнявате наученото от нашите уроци на действащ административен панел. Първо се регистрирайте, следвайки връзката по-долу. След това ние ще ви дадем администраторски права и ще ви изпратим съобщение, за вход в административния панел, където можете да създавате вашата статия, начална страница, секция и категория, меню и модул. Регистрирайте се!

Преди да започнете, да въвеждате съдържание, трябва да изберете домейн, хостинг, стил, основен пакет и да вземете вашия сайт. ВИЖТЕ ВСИЧКИ ПАРАМЕТРИ НА ПРЕДЛАГАНИТЕ ХОСТИНГ ПЛАНОВЕ !

От 26 Юли 2012 г. бяха увеличени неколкократно параметрите на предлаганите от нас Супер Хостинг планове. Печелете с нас в интернет - Партньорска програма.

Или можете да се възползвате от нашето безплатно обучение и да инсталирате сами онлайн вашия Джумла сайт!

<< Начало 

Books!

Вашата количка

количката е празна
Friday the 26th. Affiliate Network Reviews. © Сайтове, ЕТ „777 – Йордан Йорданов”
Copyright 2012

©