Уеб Дизайн - Безплатни уроци за изработка на сайт.

Уеб Дизайн – Урок 6 – Управление на Приложения

 

Това е последният урок от цикъла за изработка на сайтове – Въведение в създаването и управлението на съдържание от Административния панел на сайта. Системата за управление на съдържанието предоставя още множество възможности, които потребителят ще изучи постепенно.
След като се научихме да създаваме и редактираме статия, начална страница, секция и категория, менюта и връзки, да качваме снимки и други файлове, ще завършим с управление на „Приложения”. Приложенията в системата биват „Модули”, „Добавки” (Плъгини), „Шаблони” и „Езици”. Ще се спрем основно на модулите, като най-важни. След като усвоите тяхното управление, лесно ще се справите и с останалите.
От падащото меню на главното меню „Приложения” изберете „Модули”:

Падащо меню Приложения

 Отваря се екран за управление и редакция на модули:

Екран Модули

Можем да изберем различни филтри за показване на модулите на екрана - за шаблон, позиция, вид и статус. В случая сме избрали позиция „left” и се виждат модулите определени да се позиционират в лявата колона на потребителската част на сайта.
Когато изберем модул можем да използваме бутоните „Включи”, „Изключи”, „Копирай”, „Изтриване”, „Редакция” и „Нов”. Ние ще редактираме модула Главно меню:

Редакция на Модули

В лявата част на екрана можем да редактираме: „Заглавие”, „Показване на името” (да, не), „Включен” (да, не) и най-важно да изберем „Позиция” от падащото меню. Необходимо е да сме запознати с разположението на позициите, определено от шаблона, който използвате. След определяне на позицията, трябва да определим „Предназначение на модула” в долната част на екрана: 

Позиция на модула

Можем да определим да се показва при всички менюта, при никое или ръчно да изберем при, кое меню да се показва и при кое да не се показва. След това правим настройки в дясната част на екрана:

Екран модули - дясна част

Настройваме Стил на менюто, показване на под менюта, Разширени параметри и Други параметри. Ако не знаете как, оставете настройките по подразбиране. След кликване на бутона „Запис”, редакцията на модула е приключена.

Можете да упражнявате наученото от нашите уроци на действащ административен панел. Първо се регистрирайте, следвайки връзката по-долу. След това ние ще ви дадем администраторски права и ще ви изпратим съобщение, за вход в административния панел, където можете да създавате вашата статия, начална страница, секция и категория, меню и модул. Регистрирайте се!

Или можете да се възползвате от нашето безплатно обучение и да инсталирате сами онлайн вашия Джумла сайт! ВИЖТЕ ВСИЧКИ ПАРАМЕТРИ НА ПРЕДЛАГАНИТЕ ХОСТИНГ ПЛАНОВЕ !

От 26 Юли 2012 г. бяха увеличени неколкократно параметрите на предлаганите от нас Супер Хостинг планове. Печелете с нас в интернет - Партньорска програма.

<< Начало 

Books!

Вашата количка

количката е празна
Saturday the 25th. Affiliate Network Reviews. © Сайтове, ЕТ „777 – Йордан Йорданов”
Copyright 2012

©